Imorse vaknade jag av en väldigt vacker kommentar. Helt oförtjänt fick jag höra av min man – Jag älskar dig mest av allt på hela jorden. Wow, tänkte jag. Tänk att jag är så älskad av någon, i synnerhet när jag under de senaste veckorna inte tycker mig ha förtjänat det. Jag dröjde mig kvar vid tanken av att vara älskad och att älska. Vi brukar ibland ha en tävling med våra barn. Tävlingen går ut på att se vem som älskar mest. Barnen brukar alltid försöka hitta på olika sätt att tala om hur mycket de älskar. T.ex. att de älskar oss åtta varv runt jorden, sen till alla stjärnorna osv. Tävlingen kan ta en stund, men för varje gång vi talar om att vi älskar dem mycket mer så kan man verkligen se hur de njuter och blir trygga. Jag vet inte om ni läst böckerna om den lilla barnharen och pappaharen som tävlar om vem som älskar varandra mest? Hur som helst så har den varit en favorit hemma. Det är nämligen så att barnaharen hela tiden försöker hitta på olika sätt som förklarar att han älskar pappaharen mest. Men vad han än kommer på så visar det sig att pappaharen vinner. Älskar barnaharen pappaharen så mycket som han kan hoppa, ja, då lyckas pappaharen hoppa högre. Älskar barnaharen pappaharen så långt han kan nå, så når alltid pappaharen längre. Berättelsen avslutas med att barnaharen kommer på något….”månen måste ju vara längst bort av allt”. Han talar om för sin pappa: ”Jag älskar dig ändå bort till månen…”. Pappaharen viskar i sitt barns öra, medan barnet håller på att somna: ”Jag älskar dig till månen….och tillbaka igen”.

images

Igår hade vi en härlig huskyrka hemma hos oss. Jag var så tacksam för var och en som kom. Under samlingen så sjöng vi vår sons favoritsång. Den sång som han vill att vi ska sjunga varje kväll innan vi somnar.  Den börjar med ”Alla behöver kärlek…”.  Och visst är det så. Alla behöver kärlek. Men den sången handlar inte om vilken kärlek som helst, utan den handlar om att få bli älskad av någon som aldrig sviker. Att få bli älskad av Han som är kärleken själv. För det är faktiskt så att det finns någon som älskar dig mer än vad du någonsin kan förstå. Kanske är det så att du saknar kärlek, inte har fått uppleva kärlek eller fått uppleva en kärlek som svikit dig. Men det finns en som vill älska dig med en kärlek som är större än vad vi kan föreställa oss. Precis som pappaharen så älskar Gud oss alltid mest. Vad vi än gör.

Ibland kanske ord som ”Gud älskar dig”, kännas allt för diffusa. Men Guds kärlek visade sig på en väldigt konkret sätt. ”Ty så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son”. Guds kärlek till Dig tog sig i uttryck att han lät Jesus dö på korset. Det står också på ett annat ställe att ”Ingen har större kärlek än han som ger sitt liv…”. Det står också att vi kan älska för att Gud först har älskat oss. Gud älskar dig, så konkret att Jesus dog – varför? Jo, för att vi skulle få liv.

 Med de orden vill jag önska dig en trevlig påskvecka!