Vi behöver alla en Pappa. Varje hjärta längtar efter att bli älskad av en god Far. Ingen kan säga; “Jag behöver ingen pappa, jag klarar mig bra själv”. Vi är alla skapade för att lära känna Gud som vår Far och dagligen vandra i Hans verkliga kärlek.

Förra inlägget här på Lifechurch bloggen handlade om min käre Far; Åke som efter en kämpig sjukdomstid fick lämna livet på jorden för himlen. Min pappa var en god Far på många sätt. Trots det så kunde aldrig han ersätta mitt hjärtas längtan efter att lära känna Gud, min himmelske Pappa!

Nyligen var jag och min kära hustru och såg filmen Creed på bio. I filmen kan man se hur den vilsne killen Adonis Johnson får lära känna sin bakgrund allt mer. Han säger vid ett tillfälle att han inte har en Pappa. Han får snart veta av en kvinna att hans pappa dog innan han föddes och att han var en tidigare världsmästaren i tungviktsboxning. Adonis liv fick en totalvändning. Den gamle mästaren Rocky Balboa tog sig an Adonis som hans tränare och trodde på honom just som riktig Pappa skulle göra med sin egen son.

Ett av huvudskälen varför Jesus kom ner till oss människor var för att uppenbara hur och vem Fadern är för oss människor! Jesus sa:

“Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utan genom mig. Om ni har lärt känna mig, skall ni också lära känna min Fader..” Joh 14:6-7

Filmen Creed

Vi kan genom Jesus lära känna Fadern! Wow! ”Genom honom (Jesus) har vi båda i en och samme Ande tillträde till Fadern.”Efesierbrevet‬ ‭2:18‬ ‭Vi har möjlighet att leva nära Fadern genom den helige Ande. Precis som ett giltigt passerkort tar dig igenom stängda dörrar på samma sätt har Jesus genom den helige Ande gjort det möjligt för oss att komma inför Fadern.

På grund av att Jesus gjort en väg för oss till Fadern så behöver vi inte längre vara vilsna i vilka vi är! Du är inte längre Ett faderlöst barn. Vi behöver rotas och grundas i denna nya identitet mer och mer.

Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn. Ni har inte fått slaveriets ande så att ni på nytt måste leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, och i honom ropar vi: ”Abba (pappa)! Far!” Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn.”  Romarbrevet‬ ‭8:14-16‬ ‭

När vi tar emot Jesus som Herre i vårt liv så blir vi barn till Gud. Du får en helt ny och livsförvandlande identitet! Du blir Son eller Dotter till Gud. Inte så illa eller hur!? Vill du läsa mer om hur Gud är som far rekommenderar jag att du läser berättelsen om den Förlorade sonen i Lukasevangeliet kapitel 15.

En viktig del av den nya identitet du får då du tar emot Jesus är att du blir Hans barn! Fundera på det!