Det finns inget så underbart som att komma hem. Igår arbetade jag en lång arbetsdag… jag åkte hemifrån strax efter 07.00 och kom hem 21.40. Redan när man ser sitt hus infinner sig en härlig känsla, när man då sedan öppnar dörren och en underbar famn väntar en så har man verkligen känslan av ”äntligen hemma”. Bort från krav och stress… en plats av ro. Jag sprang på en gång upp till min sovande lilla dotter och viskade i hennes öra ”mamma är hemma nu” och jag kunde ana ett leende på hennes läppar.

Det finns ett uttryck som lyder ”There´s no place like home…”. Och visst stämmer det för de allra flesta. Hemma ska du ha en känsla av tillhörighet, av trygghet och av lugn.

När vi för ett par veckor sedan kom hem från fem veckors resande var barnen överlyckliga. Man kunde riktigt se hur de njöt av att få vara hemma.  En stor glädje över något som för många av oss är självklart…. hemmet.

Bibeln beskriver att vi är skapade till att ha gemenskap med honom. Det är hos honom som vi kan uppleva känslan av tillhörighet. För det var så det var tänkt från allra första början.  I bibeln finns det en berättelse om en son som bestämde sig för att söka lyckan i världen och lämnade sin pappa och sitt hem. Mycket inträffade på vägen och denna son upptäckte att allt det som han egentligen värdesatte var borta. Han hade inte längre en plats som han kallade sitt hem, han saknade tillhörighet och kärlek. Efter mycket om och men så beslöt han sig för att söka återvända hem. Dock med rädslan av att han inte skulle vara välkommen, han hade ändå förkastat allt som han hade fått av sin far. Då han med försiktiga steg beger sig hemåt, upptäcker hans far hans ankomst och springer emot honom. En öppen famn, som välkomnar honom hem. Den glädjen som den sonen upplevde går nog inte att ta miste på.

En elev sa till mig en dag ”Jag upplever mig inte hemma någonstans”. Så kan det tyvärr vara och då är det smärtsamt. Men du och jag har alltid en möjlighet att få komma till Gud. Vi skapades för att leva tillsammans med Gud. Det är hos honom vi hör hemma. Och Han har alltid en öppen famn åt oss som säger ”Välkommen hem…”.